Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tanımı fikirleri! Kolay ve pratik tanımlarla akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tanımlarımızı deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için olağanüstü tekliflerimiz var: Unsuz terbiyeli şifa çorbası, beşamel soslu tavuklu börek, portakallı ıspanak salatası ve çilekli rulo pasta tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!
Unsuz Terbiyeli Şifa Çorbası Tarifi
Malzemeler:
2 adet tavuk kalça
1 yumurtanın sarısı
Yarım limon suyu
Unsuz Terbiyeli Şifa Çorbası Yapılışı:
1. 2 adet tavuk kalçayı çokça suyun içinde haşlıyoruz.
2. Haşlama tamamlanıp tavuklar pişince, tavukları haşlama suyunun içinden çıkarıp didikliyoruz.
3. Akabinde didiklediğimiz bu tavuk etlerini tekrar haşlama suyumuzun içine koyuyoruz.
4. Öbür bir kapta 1 yumurtanın sarısıyla 1 limonun yarısını çırpıyoruz.
5. Hazırladığımız bu meyanenin içine tavuğun haşlama suyundan yavaş yavaş ekliyoruz.
6. Burada dikkat: Şayet sıcak haşlama suyunu direkt meyanenin içine koyarsanız kesilir.
7. Ardından haşlama suyunu da eklediğimiz bu karışımı yavaş yavaş kaynamakta olan suyun içine ekliyoruz. Tuz ve karabiber atıp serviste içine limon sıkmayı unutmuyoruz. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tarifi
Malzemeler:
Beşamel sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Yufkaları ıslatmak için:
Nasıl Yapılır?
1. Tavuk göğsünü parçalayıp (daha süratli haşlanması için) haşlayın ve tuzunu ekleyin.
2. Diğer yandan beşamel sosunu hazırlayın. Yağları ve unu tencereye koyup köpüklenip hafif renk değiştirene kadar kavurun.
3. Sonra yavaş yavaş sütünü ekleyip ağır kıvam alana kadar çırpma teliyle çırpın.
4. İçine baharatlarını ekleyip soğumaya bırakın.
5. Haşlanan tavukları içine didip karıştırın.
6. Süt, yağ karışımını hazırlayın ve bir tabağa da galeta ununu koyup yufkaları serin.
7. Süt karışımını sürüp bir yufka daha serin ve üçgen hal kesin.
8. Ya da direkt hazır üçgen yufka kullanın.
9. İç materyalini geniş tarafın ortasına koyup, bütün yufkalar bitene kadar kenarlardan içe kıvırıp sarın.
9. Sonra sırayla hepsini evvel kalan süt karışımına, sonra galeta ununa bulayın.
10. Son olarak 200 derecede pişirin (ya da tavada kızartın).
Portakallı Ispanak Salatası Tarifi
Malzemeler:
2 adet portakal (Soyulmuş ve dilimlenmiş)
100 g bebek ıspanak
2 adet bebek turp (İnce dilimlenmiş)
1 adet kırmızı soğan (İnce dilimlenmiş)
Sos için:
3 g toz tarçın
15 ml zeytinyağı
5 g süzme bal
2 g Dijon hardalı
6 ml limon suyu
Nasıl Yapılır?
1. Hardal, bal ve limon suyunu bir kaseye alın ve zeytinyağını yavaş yavaş ekleyip bir çırpma teli yardımıyla kıvamlı bir sos elde edin.
2. Son olarak toz tarçını ekleyip karıştırın.
3. Portakal, ıspanak, turp ve kırmızı soğanı servis tabağına dizin ve üzerine sosu ek ettikten sonra servis edin.
Çilekli Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
Pastacı Kreması İçin:
500 ml. süt
100 gram şeker
40 gram tereyağı
4 adet yumurta sarısı
40 gram un
30 gram nişasta
1/2 adet vanilya çubuğu
Pandispanya İçin:
95 gram un
4 gram kabartma tozu
82 gram şeker
4 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta beyazı
10 gram zeytinyağı
90 gram ılık su
1 paket vanilya
Pastanın Süslenmesi İçin:
250 gram çilek
50 gram pudra şekeri
Çilekli rulo pasta nasıl yapılır?
1. Sütü derin bir sos tenceresine dökün. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip, tanelerini sütün içine sıyırın. Başka bir kabın içerisinde şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
2. Un ve nişastayı şeker ve yumurtanın içerisine eleyin. Süt kenarlarından kaynamaya başlayınca bir kepçe sütü yumurtalı karışımın olduğu kaba dökün ve karıştırarak ısıları dengeleyin.
3. Kaynayan sütün içerisine yumurtalı karışımı ek edin ve süratlice çırpın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine streç sinema örterek üzerinde oluşacak kabuğu önleyin ve buzdolabına kaldırın.
4. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yumurta sarılarını ve yumurta beyazlarını başka farklı iki kabın içerisinde ve ölçülü şekeri eşit halde paylaştırın. İki karışımı da çırparak kabartın. Sıvı gereçleri yumurta sarılı karışımın içine dökün ve spatula yardımı ile karıştırın. Sonra yumurta sarılı karışımın içerisine un ve kabartma tozunu eleyin. Yavaşça karıştırın. En son yumurta beyazının olduğu karışımı üç seferde öteki karışıma ek edin.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve pandispanya hamurunu eş kalınlıkta olacak formda yayın. Fırının performansına nazaran çok renk almadan 8-10 dakika içerisinde çıkarın ve soğumaya bırakın.
6. Pastacı kremasını çırparak hacimlendirin. Soğuyan pandispanya hamurunun içine kremayı eşit olacak formda yayın. Çilekleri doğrayıp kremanın üzerine serpin. Pandispanyayı rulo halinde sarın. Üzerine pudra şekeri eleyin ve işte bu kadar, afiyet olsun!
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: